Computerul care a trecut de Testul Turing rulează un program numit „Eugene Goostman”, după numele programatorului care l-a conceput. El a răspuns, în scris, la un set de întrebări puse de un juriu. La final, membrii acestuia trebuiau să spună dacă răspunsurile au fost oferite de un om sau de un computer. O treime dintre membrii juriului au spus că răspunsurile oferite de „Eugene Goostman” aparțin unei persoane, mai exact copilului de 13 ani despre care li s-a spus că răspunde la acestea.
Alan Turing a fost un cercetător britanic care în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a contribuit la decodarea mașinii de criptare germane Enigma. El este cel care a conceput, în 1950, un test care începe cu întrebarea „Pot mașinile să gândească?”. Potrivit lui Turing, dacă o mașină de calcul reușește să convingă 30% dintr-un juriu format din oameni că este om, înseamnă că dă dovadă de inteligență care nu poate fi deosebită de cea umană.
Turing a fost persecutat pentru faptul că era homosexual, fiind arestat din această cauză în 1952 și, ca alternativă la închisoare, a acceptat să fie castrat chimic. Numele său a fost reabilitat în decembrie 2013, la 59 de ani de la moartea sa, de regina Elizabeth a II-a la propunerea ministrului de Justiție Chris Grayling, care a spus că Alan Turing a fost „un om excepțional cu un spirit strălucitor”.